Ezt az oldalt jelenleg {{vm.currentVisitors}} ember nézi

Visszaszámlálás indul! Már csak 4 hónapig lehet „induló THM plafonnal” felvenni személyi kölcsönt! Karácsonyra személyi kölcsön alacsony kamattal? Mutatjuk példával mire számíthatsz!

személyi kölcsön thm plafon kalkulátor | 2020. September 18. Friday

Amióta 2020.03.18.-án megjelent a 47/2020. (III. 18) kormányrendelet a koronavírus hatásainak enyhítése érdekében hozott rendeletekről 6 hónap telt el. Úgy tűnik, hogy a vírus hosszabb ideig érezteti hatását és már az is látszik, hogy a második hullám nagyobb kiterjedésű és nagyobb fertőzöttséget fog jelenteni, ugyanakkor a gazdaság nem bírna el még egy „bezárkózást”, ezért ma nem a „maradj otthon!” a szlogen, hanem a „vigyázzunk egymásra!”.

De mi történik a hitelezésben, ezen belül a személyi kölcsönök piacán? Ebben a cikkben ebbe mutatunk betekintést.

Minden váratlan gazdasági helyzet „sokként” érinti a piaci szereplőket és a kormányt, felügyeleti szervet (MNB) is. A tavaszi időszakban hozott rendeletek hamarosan (2020.12.31.-én) lejárnak és ma még nem tudjuk, hogy lesz-e és milyen újabb hasonló rendelet. Tehát a cikkünk szempontjából fontos üzenet, hogy aki személyi kölcsönt szerződést az arra számítson, hogy 2020.12.31.-ig (tehát legjobb esetben 3 hónapon keresztül) fogja alkalmazni a pénzintézet a THM plafont, majd 2021.01.01.-től kezdődően a kölcsön teljes, szerződés szerinti kamatát kell megfizetni, amely számításaink szerint átlagosan 15-20% törlesztő részlet növekedést fog jelenteni.

Hosszú évek tapasztalata, hogy a lakosság december hónapban jelentős összegű személyi kölcsönt vesz fel (az új állomány 2013-hoz képest 2019-ben közel hétszeresére nőtt), de az idei évben vajon csökken-e a rend? A bankok szigorúbb hitelezési gyakorlatot vezettek (pl. a turizmusban dolgozók vagy a Kata-s vállalkozók irányába) be és az ügyfelek is nehezebben felelnek meg a kritériumoknak.

Kalkulátorunk segítségével készítettünk egy táblázatot, amelyben megmutatjuk 4 találomra kiválasztott bank személyi kölcsön termékének, hitelkalkulátorunkban készített kalkulációinak az eredményét. Így azt is lehet látni, hogy mekkora lesz a törlesztő részlet növekedése;*



Néhány okos tipp, amivel pénzt takaríthatsz meg;

  1. A bankszámla használat/jövedelem átutalás csökkenti a kamatot!
  2. Bankonként eltérő lehet a jövedelem elvárás, érdemes szakértő segítségét kérni. Itt megteheted!
  3. Csak akkor vegyél fel hitelt, ha mindenképp szükséged van rá!
  4. Nagy eltérés lehet a bankok ajánlatai között, érdemes szakértő segítségét kérni. Itt megteheted!                          *A kalkulációt 300.000 Ft jövedelemmel kalkulálva, minden kamatperiódust, banki feltételeket és kedvezményeket beállítva végeztük el. A táblázatban lévő eredmények a bankok mindenkori hirdetményei alapján kerülnek számításra és nem minősülnek ajánlatnak, részletes tájékoztatást itt talál.

Nagy Sándor

Szakmai vezető

www.hitel.hu