Ezt az oldalt jelenleg {{vm.currentVisitors}} ember nézi

Tudtad, hogy közel 1,5 millió forint jár mindenkinek, aki havi 50 ezer forint megtakarítást fizet? Lakástakarék újratöltve? Nézd meg hogyan lehet neked is kamatbónusz a megtakarításod mellé!

Néhány éve, egész pontosan 2018.október 17.-én lépett hatályba a lakástakarékpénztárakról szóló 1996. évi CXIII. törvény módosításáról szóló 2018. évi LXIII. törvény. A törvénymódosítás megszüntette a lakástakarékpénztári betétek, addig 30% mértékű állami támogatást az új befizetések után minden, a hatálybalépését követően született, vagyis 2018. október 17-től kötött szerződések vonatkozásában.

Ennek következtében akkor teljesen „elfogyott a levegő” azok körül, akik kis összegű havi megtakarítás mellett szerettek volna lakáscélra gyűjtögetni. Mondhatjuk, hogy a lakástakarék volt a saját lakáshoz vagy felújításhoz vezető egyik, hanem az egyetlen célzott és lehetséges út, amelyhez az állam a „friss” éves befizetések támogatásával járult hozzá. A mostani cikknek nem témája, de azért megjegyzem, hogy 27%-os áfa tartalmú lakásfelújításnál ez bőven megtérült az államnak.

Eltelt 6 év, jelentősen -közel duplázódott! - megváltozott az ingatlanok vételára, szinte elérhetetlenné vált már egy kisebb lakás megvásárlása is azoknak, akik nem rendelkeznek megfelelő önerővel, családi támogatással, vagy nem jogosultak állami támogatás igénybevételére. Mivel azonban az állami támogatások rendszere a lakáshoz jutás szempontjából közben jelentősen átalakult, így akik nem szeretnének gyermeket, hosszabb távon (min. 5 év) havi rendszerességgel takarékoskodnának a saját lakáscéluk, vagy gyermekük lakáscélja megvalósításához.

A megtakarítási időszak végén, az általunk a címben jelzett 50 ezer forint havi megtakarítás esetén 8 év alatt a 4,8 millió forint megtakarítás mellé 1,44 millió forint „kamatbónusz” jóváírást ad a pénzintézet, így a nyolcadik év végére 6,26 millió* forint lesz a teljes megtakarítás, amely már jól látható önerő vagy lakásfelújítás cél esetén is.
Az egyik fő előnye a lakástakarékpénztár kamatbónuszának, hogy lehetővé teszi a megtakarított pénz növekedését a hagyományos kamatokon felül. Ezáltal gyorsabban és hatékonyabban haladhatunk a lakáscéljaink felé.

A kamatbónusz rendszer rendkívül egyszerű és átlátható. Az ügyfeleknek csak azt kell tenniük, hogy megtartják a megtakarított pénzüket a lakástakarékpénztáron belül egy meghatározott időszakig, és a bónusz automatikusan jóváíródik számlájukon.

Fontos megjegyezni, hogy a céljaink alapján szakértő segítségével alaposan át kell gondolni a pénzügyi helyzetünket és tervezni kell a hosszú távú kötelezettségeket. A megfelelő megtakarítási összeg érdekében érdemes összehasonlítani felkeresni a hitel.hu lakástakarék kalkulátorát, amelyet itt is elérhet.

Kérdése van vagy érdekli a megtakarítás? Regisztráljon, szakértőnk díjmenetsen segíthet a legjobb döntés meghozatalában!

Díjmentesen, kényelmesen, Személyesen! Keress, találj, spórolj!


* Erste EgyOtthon 30% 8 év


Nagy Sándor
Szakmai vezető
www.hitel.hu


*A cikkben vagy a hitel.hu hitelkalkulátorban összehasonlítás eredményeként megjelenített pénzügyi termékekre vonatkozó adatok és termékinformációk önmagukban nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti ajánlatnak. A kalkulátor alkalmazásával készített összehasonlító táblázatban szereplő egyes piaci termék adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget egyik fél részére sem jelentenek (így különösen: a pénzintézet sem köteles kölcsönnyújtásra).