Ezt az oldalt jelenleg {{vm.currentVisitors}} ember nézi

Tényleg a legjobb lakáshitel ajánlatot szeretnéd? A lakáshitel ajánlatok is mindig változnak, de ha körültekintő vagy, akkor százezreket is spórolhatsz! Csak 3 lépés kell ahhoz, hogy jó döntést hozz, mutatjuk mindhármat!

lakáshitel támogatások kalkulátor | 2023. March 19. Sunday

A „legjobb” lakáshitel ajánlatot szeretnénk ingatlan vásárlásnál, de mégsem kapja meg azt mindenki! 

A lakáshitel kamatok emelkedése az elmúlt 1 évben akár 40-50%-al nagyobb törlesztő részlet növekedést eredményeztek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy „átlagos” kamatozású 10 millió forint összegű és 20 éves futamidejű piaci lakáshitel törlesztő részlete korábban 55-60 ezer forint volt havonta, most 85-87 ezer forint körül alakul, de találunk 107 ezer forint/hó törlesztő részlet ajánlatot is. Ennek az oka egyszerű; A bankok eltérő „árazási” politikát használnak. Amely több dologtól függ, mint például a forrásszerzés költsége (mivel nem feltétlenül a saját pénzüket helyezik ki és fizetnek ezért), a kockázatok (a veszteséget is be kell árazni, amelyet a jól fizető ügyfelekkel fizettetnek meg a magasabb kamatokkal), a működési költségek (amelyik banknak sok bankfiókja van, annak az üzemeltetését is be kell árazni a lakáshitel termékbe). Ha a startégi azt kívánja, akkor egyedi akciókkal (kamat és/vagy díj) szokták időlegesen pozícionálni magukat.


A lakáshitel is egy „termék”, amelyet érdemes összehasonlítani, hogy lássuk hol-milyen ajánlatot kapunk!

Azt már mindenki megszokta, hogy szállást, elektronikai terméket, utasbiztosítást online összehasonlít, hogy hol kapja meg ugyanazt a terméket, olcsóbban. Nincs ez másként a lakáshitelek esetében sem, érdemes a hitel.hu lakáshitel kalkulátort használni! Mivel a hitelezés során nagyon szigorú szabályoknak kell megfelelni a bankoknak, ezért nyugodtan lehetünk ár-érzékenyek és azt érdemes figyelni, hogy hol a legkedvezőbb a törlesztő részlete a felvenni kívánt hitelösszegnek. Persze a bankoknak lehet eltérő hitelezési politikája és szabhatnak meg egyedi feltételeket kedvezményért cserébe vagy beárazhatják a kockázataikat egyes ügyfelek vagy ügyfélszegmens esetén, amely nem mindig publikus és nem is kötelező erről tájékoztatni a fogyasztókat.

 
Ezzel a 3 lépéssel időt, és ami még fontosabb, akár pénzt is megtakaríthatsz, de mindenképp jól jársz, mert biztosan mindent megtettél a „jó” döntés meghozatala előtt;


1.    Tényleg VIP ügyfél vagy a számlavezető bankodnál? Sokszor halljuk ezt, ellenőrizd le!
Nézd meg, hogy a számlavezető bankod milyen ajánlatot ad az igényedre! Erről nyomtatott ajánlatot is kapsz, amelyet el tudsz hozni magaddal és tudod tanulmányozni a leírtakat. Mindenképp érdemes megnézni, hogy tényleg ez a legjobb ajánlat, de mivel egy bank sem teszi elénk a konkurencia ajánlatát, ezért magunktól kell utána járni. Ebben segít neked a hitel.hu lakáshitel kalkulátora.
Fontos, a „részletes adatbevitel, pontos ajánlat!” elv, ami azt jelenti, hogy a lakáshitel kalkulátor minden kérdésére valós és konkrét választ adjunk! A legtöbb esetben ez csak egy „pipa” vagy egy szám beírása (pl. jövedelem). A kalkulátor „mögött” a banki hirdetmények adatai vannak betöltve, ezért, ha egy bank jövedelem alapján kamatkedvezményt nyújt és mi nem megfelelő jövedelmet írunk be, akkor lehet, hogy nem a legjobb ajánlatot látjuk.

2.    Kedvezmény, akció, támogatás? Mikor, mennyit kaphatok? Ha tisztában vagy vele, akkor sok pénzt spórolhatsz! Tudd meg a részleteket!​Ha ismerjük az összefüggéseket az állami támogatások (CSOK, CSOK-Hitel, kamattámogatások stb.) rendszerét, akkor jól lehet kombinálni azokat, amellyel könnyen lehet, hogy komoly megtakarítást érsz el. CSOK-Hitel 3% kamattal és még az ingatlan vásárlás is illetékmentes? Hogyan kombináld és mire figyelj az ügyintézésnél? Egy hitelközvetítő ebben is tud segíteni, ráadásul díjmentesen! A hitel.hu szakemberire ebben is számíthatsz!

3.    A választás szabadsága több ajánlat közül? Kötelező három ajánlat átadása, és Te döntesz! Ráadásul egyedi kedvezményeket is kaphatsz, élj velük!

Ha már úgy érzed, hogy kellően átgondoltad, hogy hitelt veszel fel, akkor érdemes megbízni egy független (MNB engedéllyel rendelkező) hitelközvetítőt, mint a hitel.hu szakemberei. Így nem kell elmenned minden bankba, mert mi egyébként is szerződésben állunk a legtöbb
bankkal és közvetlen kalkulátorunk is van, amely alapján részletes ajánlatot tudunk készíteni az adott bankra és jogszabályi okból még ki kell egészítenünk másik 2 ajánlattal. Sokszor egy nagy hitelösszeg, magas jövedelem jó alku pozíció lehet és mi segítünk egyedi ajánlatot is kérni, ha érdemes/szükséges.

Kalkulálj, regisztrálj és mi segítünk!

Nagy Sándor
Szakmai vezető
www.hitel.hu