Ezt az oldalt jelenleg {{vm.currentVisitors}} ember nézi

Te is spórolnál 5 millió forintot a lakáshiteled kamatán? Egy megdöbbentően jó pénzügyi trükk ha 10 millió forint lakáshitelt vennél fel! Megmutatjuk 10 millió forint lakáshitelnél ez hogyan működik. Figyelj, ez nem varázslat!

Az Magyar Nemzeti Bank friss adatai alapján ismét egyre többen gondolkoznak lakáshitel felvételben és a legtöbb bank már igen kedvező, akár 6% körüli lakáshitel kamatokat ajánl ügyfeleinek. A lakáshitel visszafizetése során az ügyfél folyamatosan törleszti a hitel tőkéjét és a kamatot havi törlesztőrészletek formájában. A hitel futamideje alatt az összes törlesztőrészletet időben és teljes összegben kell fizetni, és a hitel teljes visszafizetése a futamidő végén történik meg. A legtöbb lakáshitel u.n. „annuitásos” törlesztéssel kerül visszafizetésre.

Az annuitásos hitel törlesztésének lényege az, hogy az egyenlő törlesztőrészletek biztosítják a hitel visszafizetését a hitel futamideje alatt, de az idő múlásával egyre nagyobb részben tartalmazzák a hitel tőkéjének a törlesztését, és egyre kisebb részben a kamatot. Vagyis a futamidő első felében inkább kamatot, a vége felé inkább a tőkét fizetjük meg a banknak a lakáshitel utána törlesztő részletben. Érdemes tehát a hitel futamidejének az első felében előtörleszteni. Ehhez nagy szerű lehetőség a lakástakarékpénztári megtakarítás. Nézzük meg hogy működik a címben említett 10 milliós lakáshitel konkrét példájával!

A lakástakarék szerződés segítségével megtakarítást, kamatokat és most „kamatbónuszt” halmozunk fel egy meghatározott időszak alatt, amelyeket később lakáshitel tőkéjének a csökkentésére fordíthatunk. Ezáltal kevesebb kamatot fizetünk vissza a banknak a hitel teljes futamideje alatt.

Konkrétan 10 millió forint lakáshitel esetében, 20 éves futamidő esetén, 500 ezer forint havi jövedelemmel számolva a hitel.hu lakáshitel kalkulátorában ez azt jelenti, hogy a mai napon legkedvezőbb 69.866 Ft* havi törlesztő részlet esetén az összes várható visszafizetés 16 millió 896 ezer forint. Tehát kb. 6 millió 896 ezer forint a teljes hitel költség a futamidő alatt.

Amennyiben 50 ezer forint havi megtakarításra kötünk lakástakarékpénztári szerződést 98 hónapra (96 hónap+ 2 hónap kiutalási időszak), akkor 4,8 millió forint megtakarítás mellett most 1,465 millió forint kamat és kamatbónusz jár** hozzá, vagyis összesen 6 millió 265 ezer forint** a szerződéses összeg, amelyet a 98. hónapban betörlesztünk és akár a lakáshitel teljes hátralévő tőketartozása kifizetésre kerülhet, a korábbi 20 év helyett már 8 év és 2 hónap alatt!

Fontos, hogy a pontos tőketartozás-megtakarítási összeg-futamidő kalkulációhoz érdemes szakember segítségét kérni! Keress bennünket bizalommal, országos hálózatunk segítségével gyorsan megtaláljuk neked is a legjobb megoldást!

Önerőt gyűjtenél lakáshitelhez? A lakástakarékpénztár ehhez is kiváló eszköz lehet számodra és kalkulálj kedvedre ide kattintva!

Nagy Sándor
Szakmai vezető
www.hitel.hu

*K&H Bank: K&H Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel – üzleti feltételekkel 10M tól -19.99M-ig
** Erste EgyOtthon 30% 8 év

*A cikkben vagy a hitel.hu hitelkalkulátorban összehasonlítás eredményeként megjelenített pénzügyi termékekre vonatkozó adatok és termékinformációk önmagukban nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti ajánlatnak. A kalkulátor alkalmazásával készített összehasonlító táblázatban szereplő egyes piaci termék adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget egyik fél részére sem jelentenek (így különösen: a pénzintézet sem köteles kölcsönnyújtásra).