Ezt az oldalt jelenleg {{vm.currentVisitors}} ember nézi

Tavaszi lakásfelújítás személyi kölcsönből? 3 millió forint havi 50 ezer forint törlesztő részletért? Nézd meg mekkora hitelt kaphatsz havi 25 és 50 ezer forint havi törlesztő részlet vállalása esetén? Adunk 3 tippet is, amivel spórolhatsz a felújításnál!

A tavasz a megújulás és a fészeképítés időszaka a természetben. Zöldülnek a fák, virágoznak a kertek, elindul az élet a természetben és a ház körül is. Sokan vagyunk, akik a téli estéken szövögetett álmainkat szeretnénk megvalósítani és rezsiköltség csökkentés vagy esztétikai okból, esetleg kényszerűség okán szeretnénk a lakásunkat vagy házunkat részben vagy egészben felújítani.

A hitel.hu személyi kölcsön kalkulátorának használati szokásai alapján sokan vannak, akik az álmodozás közben az anyagi lehetőségeink határát nem abban határozzák meg, hogy mennyi hitelt vennének fel, hanem abban, hogy mekkora törlesztő részletet tudnak vállalni. Jó hír, hogy a futamidő kitolásával ugyanakkora törlesztő részlet vállalása nagyobb kölcsön felvételétre ad lehetőséget úgy, hogy közben a havi törlesztő részlet nem változik.

Nézzük meg a címben említett 2 példát 2 futamidővel (5 év és 10 év). A kalkulációnál 400.000 Ft havi jövedelmet vettünk alapul:

1.    25.000 Ft törlesztő részlet 5 éves futamidő esetén: 1.137.524 Ft kölcsönösszeg, 11.47% kamat.*
2.    25.000 Ft törlesztő részlet 10 éves futamidő esetén: 1.652.574 Ft kölcsönösszeg, 13.3% kamat.**
3.    50.000 Ft törlesztő részlet 5 éves futamidő esetén: 2.275.049 Ft kölcsönösszeg, 11,47% kamat.***
4.    50.000 Ft törlesztő részlet 10 éves futamidő esetén: 3.305.000 Ft kölcsön összeg, 13.3% kamat.****

3 Tipp amellyel spórolhatsz a lakásfelújításnál:

1.    Készíts egy saját tervet a költségekre (főleg az anyagköltségeket tartalmazza), mert abból már tudsz következtetni, hogy milyen költségvetésre számíthatsz!
2.    Mindenképp pontos árajánlatot kérj a kivitelezőktől (anyag és munkadíj külön legyen feltüntetve) és legalább 2 árajánlat legyen, 2 különböző vállalkozástól. Ragaszkodj az árajánlatban lévő díjakhoz az elszámolásnál, de a többlet vagy extra munkákról is legyen árajánlat!
3.    Érdemes ellenőrizni, hogy van-e valamilyen támogatás, amelyet igénybe tudsz venni (pl. energetikai)!


Fontos megjegyezni, hogy a kölcsön felvétele előtt alaposan át kell gondolni a pénzügyi helyzetünket és tervezni kell a hosszú távú kötelezettségeket. A megfelelő hitelfelvétel érdekében érdemes összehasonlítani a különböző bankok ajánlatait és felkeresni a hitel.hu lakáshitel kalkulátorát, amely segíthet a legjobb döntés meghozatalában!


Díjmentesen, kényelmesen, Személyesen! Keress, találj, spórolj!

* Magnet Bank: MagNet Személyi Kölcsön Zöld hitel
** UniCredit Bank: UniCredit Felújítási Személyi Kölcsön Prémium Aktív Plusz
*** Magnet Bank: MagNet Személyi Kölcsön Zöld hitel
**** UniCredit Bank: UniCredit Felújítási Személyi Kölcsön Prémium Aktív Plusz

Nagy Sándor
Szakmai vezető
www.hitel.hu

*A cikkben vagy a hitel.hu hitelkalkulátorban összehasonlítás eredményeként megjelenített pénzügyi termékekre vonatkozó adatok és termékinformációk önmagukban nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti ajánlatnak. A kalkulátor alkalmazásával készített összehasonlító táblázatban szereplő egyes piaci termék adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget egyik fél részére sem jelentenek (így különösen: a pénzintézet sem köteles kölcsönnyújtásra).