Ezt az oldalt jelenleg {{vm.currentVisitors}} ember nézi

Soha nem látott mértékű a személyi kölcsön felvétel volumene! Megjöttek a friss adatok, éves csúcson a lakáshitelezés is. Jönnek a 6% alatti lakáshitel kamatok? Mennyi most 5 millió forint lakáshitel vagy személyi kölcsön törlesztő részlete?

A Magyar Nemzeti Bank itt elérhető, szokásos adatai alapján kettő havi csúszással látjuk az eredményeket, így tegnap a januári adatokkal kiegészülve nézhettük meg hogy alakul a hitelfelvétel. Várakozásainknak megfelelően a lakáshitelek és a személyi hitelek is növekedtek a decemberi adatokhoz képest, de arra nem számítottunk, hogy a babaváró hiteleknél csökkenés lesz.

A lakáshitelek esetében 1,5 év után újra 90 milliárd forint felett volt a lakáshitelek új szerződések értéke, amely 23% -al több, mint a decemberi adatok, de 45% -al kevesebb, mint a 2022.áprilisi mindenkori rekord volumen. A trend azonban 1 éve növekvő, amely azt mutatja, hogy lendületben van a lakáshitel felvételi kedv.
A személyi hitelek vonatkozásában az MNB által 2015. január hónap óta elérhető adatok alapján az látszik, hogy 61,8 milliárd forinttal az eddigi legtöbb volt az új szerződések értéke januárban. A trend itt is közel 1 éve dinamikusan növekszik.

Ha az okokra vagyunk kíváncsiak, akkor a lakáshiteleknél a hónapok óta tartó kamatcsökkenés és a Csok Plusz bevezetése, a személyi kölcsönöknél pedig sokan választják ezt a hiteltípust hitelkiváltásra (több, kisebb hitel és hitelkártya összevonása) autóvásárlásra vagy lakásfelújításra is, annak rugalmas „fedezetlen” jellege és egyes bankoknál már akár 10 millió forint elérhető ajánlat miatt is. A lakáshitelnél több banknál látható 6% körüli kamatajánlatok már érezhetően növelik hitelfelvételi kedvet és az átlagos hitelösszeg igényt is, amely közelít a 20 millió forint felé.

Annak, aki kíváncsi, hogy mennyi 5 millió forint lakáshitel vagy személyi kölcsön törlesztő részlete most 1-1 példán keresztül megmutatjuk a lakáshitel és személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével;

1.    Lakáshitel: Ha 5 millió forintra, 10 évre, 400.000 Ft jövedelem mellett kalkulálunk, 20 millió forint értékű ingatlanfedezet mellett, akkor a legjobb -nem kamattámogatott!- ajánlat alapján a kamat 5,89% és a törlesztő részlet 55.234 Ft/hó*.
2.    Személyi kölcsön esetén: Ha 5 millió forintra, 10 évre, szintén 400.000 Ft jövedelem mellett kalkulálunk, akkor a legkedvezőbb ajánlat 78.218 Ft/hó.**

Ha több ajánlat érdekel, akkor használd Te is a hitel.hu lakáshitel vagy személyi kölcsön kalkulátorát!
Fontos megjegyezni, hogy a kölcsön felvétele előtt alaposan át kell gondolni a pénzügyi helyzetünket és tervezni kell a hosszú távú kötelezettségeket. A megfelelő hitel felvétele érdekében érdemes szakértő segítségét kérni, aki segíthet a legjobb döntés meghozatalában!

Díjmentesen, kényelmesen, Személyesen! Keress, találj, spórolj!

* Raiffeisen Bank: Raiffeisen Lakáshitel 10 éves kamatperiódusokra rögzített kamatozás esetén
** UniCredit Bank: UniCredit Felújítási Személyi Kölcsön Prémium Aktív Plusz

Nagy Sándor
Szakmai vezető
www.hitel.hu

*A cikkben vagy a hitel.hu hitelkalkulátorban összehasonlítás eredményeként megjelenített pénzügyi termékekre vonatkozó adatok és termékinformációk önmagukban nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti ajánlatnak. A kalkulátor alkalmazásával készített összehasonlító táblázatban szereplő egyes piaci termék adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget egyik fél részére sem jelentenek (így különösen: a pénzintézet sem köteles kölcsönnyújtásra).