Ezt az oldalt jelenleg {{vm.currentVisitors}} ember nézi

Rengeteg időt és százezreket spórolhatsz, ebben segít Neked a hitel.hu lakáshitel kalkulátora! Mutatjuk hogyan érdemes használni.

lakáshitel kalkulátor ajánlatok kedvezmény | 2022. January 23. Sunday

Én kiemelt „VIP” ügyfél vagyok a bankomnál!- gondoljuk ezt sokszor, amikor hitelt akarunk felvenni, hiszen ezt az információt kapjuk a „bankárunktól”, amikor kérünk tőle hitel ajánlatot lakás vásárláshoz. Sokszor így is van és a bank, ahol vezetjük a bankszámlánkat ténylegesen kedvezőbb kamat ajánlatot ad, mint amely a hirdetményeiben „standard” ajánlatként szerepel. Teljesen el vagyunk kényeztetve!-gondolhatjuk magunkban. Azért érdemes egy rövid piackutatást tartani a kérdésben, ahogyan azt nagyjából a hitelt igénylő ügyfelek közel fele meg is tesz valamilyen lakossági hitel összehasonlító kalkulátor segítségével otthonról, akár a kanapén ülve, anélkül, hogy elmennénk minden bankhoz személyesen.

A hitel.hu lakáshitel kalkulátor gyors, egyszerűen kezelhető és több száz lakáshitel ajánlat egy időben történő összehasonlítását teszi lehetővé, amelyet akár le tudunk tölteni és/vagy ki is tudunk nyomtatni magunknak, ha szeretnénk.  Gondoljuk végig, hogy mennyi időbe telne elmenni minden bankba, sorszámot húzni, elmondani a bank munkatársának, hogy mit szeretnénk. Órák, napok, hetek? Arról nem beszélve, hogy nem igazán biztonságos COVID szempontjából sem. Inkább üljünk le a számítógép/laptop elé, vagy kapjuk elő a buszon az okostelefonunkat és már a lakáshitel kalkulátor oldalon is vagyunk és indulhat a kalkulátor használata.

Ha tudjuk, hogy mit szeretnék megvásárolni és mennyi önerővel rendelkezünk, akkor egyszerű dolgunk van, mert csak megadjuk a paramétereket; hitelösszeg, futamidő, ingatlan vételár, jövedelem. Már ezekkel az „alap” adatokkal is kapunk ajánlatokat. Érdemes figyelni arra az elvre, hogy „minél pontosabb az adatbevitel, annál pontosabb ajánlatot kapunk”. Tehát semmiképp ne a bruttó fizetésünket adjuk meg, mert a hitelfelvételnél az „igazolható” (tehát jövedelemként bankszámlára érkező vagy NAV által igazolható jövedelmeket tekintik annak) jövedelmek számítanak és a legtöbb lakáshitel kalkulátor ezzel számol megfelelően.

A legtöbb bank kedvezményt ad a bankszámlanyitásra, jövedelemátutalásra, biztosítás kötésre vagy egyéb banki termékhasználatra is, amely a lakáshitel kalkulátorban külön jelölhető, így a hitel.hu lakáshitel kalkulátor oldalon is.  Az is előfordulhat, hogy az alacsony jövedelem terheltség vagy a vételárhoz viszonyított alacsonyabb hitelösszeg miatt kapunk kedvezőbb kamatot. Az elv egyszerű; az alacsonyabb hitelezési kockázat vagy a banknak még bevételt termelő termékek használata kamatkedvezménnyel járhat. Ez akár 1% kamatcsökkenés is lehet a kalkulátor megfelelő használatával, amely 10%-al kisebb törlesztő részletet is eredményezhet. Egy átlagos, 20 éves futamidejű lakáshitel esetében ez milliós különbséget eredményezhet a teljes visszafizetendő összegnél. Érdemes körültekintően használni a lakáshitel kalkulátort és/vagy szakértő segítségét kérni, aki időt és pénzt is spórolhat nekünk a kényelem mellett!

Nagy Sándor

Szakmai vezető

www.hitel.hu