Ezt az oldalt jelenleg {{vm.currentVisitors}} ember nézi

Nagyobb lakás, kis kompromisszum? Eggyel több szoba 40.000 Ft havi törlesztő részlet alatt? Aki csak készpénzre vásárol, annak csökken a mozgástere? Segítünk eldönteni.

lakáshitel lakásvásárlás hitelkalkulátor | 2023. June 21. Wednesday

A lakáspiac kapcsán az elmúlt hetekben számos szakmai és elemzői cikk jelent meg. Nőni fognak az árak vagy csökkenni? Érdemes kivárni vagy vásároljunk most? Nos, a májusi tranzakció számok azt tükrözik, hogy részben a szezonalitás, részben az elhalasztott vásárlások miatt nőtt kereslet és jelentős mennyiségű lakás cserélt gazdát.

Még mindig sokan döntenek úgy, hogy hitel felvétele nélkül, csak készpénzre vásárolnak ingatlant. Ebben a cikkben azt nézzük meg, hogy ha nem elég a készpénz az álmaink lakásának megvalósításához, akkor érdemes-e rossz kompromisszumokba kényszerülnünk, miközben az álmok megvalósításáért csak kis áldozatot kell hozni.

Az Otthon Centrum kínálatában jelenleg 1856 db, min. 2 szobás és min. 50 nm alapterületű, legalább „átlagos” állapotú lakás található, a legolcsóbb már 30 millió forint körüli irányáron. Nyilván a népszerű kerületekben jelentősen megnő az ár és ha valaki új építésű ingatlant szeretne akkor is jobban a zsebbe kell nyúlni.

Általában a vételár és az igények határozzák meg, hogy milyen ingatlant keresünk. De mi van akkor, ha az igényünk kicsit nagyobb? Jó lenne egy szobával nagyobb lakás, ha a szülőket szeretnénk kényelmesen vendégül látni, vagy így kényelmes a „home office”, esetleg azt tervezzük, hogy bővül a család?

A hitel.hu lakáshitel kalkulátorát használva láthatjuk, hogy ha a nagyobb lakás, az egyel több szoba vagy egy kedveltebb kerületben történő álom ingatlan megvásárlása „csak” 5 millió forint hitel felvételén múlik, akkor az a jó hírünk, hogy már több ajánlatot is kapunk havi 40.000 Ft törlesztő részlet alatt. Ezeket az ajánlatokat akkor kapjuk, ha a hitelösszeg beállítás 5 millió forint, a havi jövedelem 600 ezer forint/hó, a futamidő 25 év, az ingatlan vételára pedig 50 millió forint.

Te is kíváncsi az ajánlatokra, akkor kalkulálj és bátran regisztrálj, mert díjmentesen segítünk a legjobb döntés meghozatalában. Segítünk, hogy az álomotthon megvásárlása ne a pénzügyeken múljon!

Nagy Sándor

Szakmai vezető

www.hitel.hu

*A cikkben vagy a hitel.hu hitelkalkulátorban összehasonlítás eredményeként megjelenített pénzügyi termékekre vonatkozó adatok és termékinformációk önmagukban nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti ajánlatnak. A kalkulátor alkalmazásával készített összehasonlító táblázatban szereplő egyes piaci termék adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget egyik fél részére sem jelentenek (így különösen: a pénzintézet sem köteles kölcsönnyújtásra).