Ezt az oldalt jelenleg {{vm.currentVisitors}} ember nézi

Na’ vajon mi a 10 legnépszerűbb ok amiért személyi kölcsönt veszünk fel? Ne találgass, megmutatjuk! Azt is megtudhatod, hogy melyik az a bank, amelyik májusban ledobta a “kamatbombát”, ráadásul extra kedvezményt is ad, számlanyitás nélkül!

Ha tényleg, de tényleg (!) nincs más választás akkor a személyi kölcsön felvétele számos helyzetben hasznos lehet, és többféle célra is érdemes igénybe venni ezt a kölcsön típust. Az MNB itt elérhető statisztikája azt mutatja, hogy továbbra is nagyon népszerű a személyi kölcsön a lakosság körében.

A 2024. márciusi adatok közel 57 milliárd forint összegű új szerződést kötöttek a bankok. Megnéztük, hogy a hitel.hu személyi kölcsön regisztrációkat követő ügyfél visszajelzések alapján melyik a 10 legnépszerűbb hitelcél. Íme a lista;

1. Lakásfelújítás: A személyi kölcsön segíthet a lakás korszerűsítésében, például új bútorok vásárlásában, a konyha vagy fürdőszoba felújításában.
2. Autóvásárlás: Ha új vagy használt autót szeretnél vásárolni, a személyi kölcsön jó alternatíva lehet az autóhitel helyett.
3. Adósságrendezés: Magas kamatozású hitelek, hitelkártya tartozások kiváltására, így alacsonyabb kamattal konszolidálhatod adósságaidat.
4. Egészségügyi/szépészeti kiadások: Váratlan orvosi költségek, műtétek, fogászati kezelések finanszírozására, szépészeti beavatkozások (pl.:plasztikai műtét)
5. Oktatás: Tanulmányi költségek fedezésére, például tandíj, tankönyvek, egyéb oktatási eszközök.
6. Esküvő: A “nagy nap” költségeinek fedezésére, beleértve a helyszínt, ruhákat, vendéglátást.
7. Utazás: Ha régóta tervezel egy nagyobb utazást, és szeretnéd megvalósítani.
8. Vállalkozás indítása: Kisvállalkozások indítási költségeinek fedezésére, kezdőtőke biztosítására, eszközök vásárlásra, induló marketingre.
9. Önerő kiegészítése/pótlása lakáshitel felvétele előtt.
10. Telek/nyaraló vásárlása: Vannak olyan ingatlanok, amelyeket nem, vagy csak nagyon korlátozott módon lehet hitellel megvásárolni és sokszor az értékük is alacsonyabb, mint egy lakásnak vagy háznak. Ilyen a hétvégi ház, telek, nyaraló. Mivel személyi kölcsön akár 10 millió forint is lehet, ezért sokan vásárolnak így ezeknél az ingatlanoknál.

Májusban egyébként is tapasztaltunk változást, de a Raiffeisen Bank esetében láttuk a legnagyobb mértékű csökkenést, így most (2024.06.07.-ig) a “Jövedelem450” és a “Aktív számlahasználat + jövedelem450” termékük is 10.99% kamattal elérhető.

Kíváncsi vagy, hogy Te mennyi személyi kölcsönt kaphatsz a jövedelmed alapján? Akkor ide kattintva tudsz magadnak kalkulálni a hitel.hu személyi kölcsön kalkulátorába.

Mielőtt személyi kölcsönt igényelsz, fontos, hogy alaposan mérlegeld pénzügyi helyzeted, és csak olyan összeget vegyél fel, amit biztosan vissza tudsz fizetni. Fontold meg a kamatokat, a visszafizetési feltételeket, és hasonlítsd össze több hitelajánlatot is, hogy a legjobb döntést hozhasd meg!

Tetszik valamelyik ajánlat? Regisztrálj és szakértőnk segít a legjobb ajánlat kiválasztásában! 

Keress, Találj, Spórolj!

Nagy Sándor

Szakmai vezető

www.hitel.hu

*A cikkben vagy a hitel.hu hitelkalkulátorban összehasonlítás eredményeként megjelenített pénzügyi termékekre vonatkozó adatok és termékinformációk önmagukban nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti ajánlatnak. A kalkulátor alkalmazásával készített összehasonlító táblázatban szereplő egyes piaci termék adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget egyik fél részére sem jelentenek (így különösen: a pénzintézet sem köteles kölcsönnyújtásra).