Ezt az oldalt jelenleg {{vm.currentVisitors}} ember nézi

Most szeretnél lakáshitelt felvenni? Milliókat ér, ha körültekintő vagy és lakáshitel kalkulátort használsz mielőtt bankba mész!

A lakáshitel kamatok drasztikusan megnőttek az elmúlt hónapokban és a rövidtávú elemzői várakozás az, hogy nem fognak csökkenni. Az inflációs helyzet, a bizonytalan gazdasági kilátások, a háború, a kormány és az Európai Unió közötti vita miatt nem várható, hogy a lakáshitel kamatok csökkenni fognak. Komoly kihívás előtt vannak, akik most akarnak lakáshitelt felvenni, mert az elmúlt 1 évben jelentős mértékben, több, mint 50%-al nőttek a lakáshitelek kamatai. Egyes hitel típusoknál duplázódtak a kamatok és a törlesztő részletek is.


A www.hitel.hu lakáshitel kalkulátor falhasználói statisztikái azt mutatják, hogy 2020 júliusban 14,2 millió forint, 2021 júliusában 15,7 millió forint, de 2022 júliusában 18.8 millió forint volt az átlag hitel érdeklődés. A lakáshitel kalkulátor használatában azonban az látszik, hogy a növekvő átlaghitel csökkenő falhasználás mellett jelentkezik. A növekvő átlaghitelnek a legfőbb oka bizonyára az, hogy az ingatlanok ára az elmúlt 2 évben tovább nőtt, vagyis a drágább ingatlanhoz több hitelt kell felvenni annak, aki meg akarja vásárolni. tehát aki hitelt akar felvenni most, annak nincs más választása; Körültekintően kell megnézni, hogy hol veszi fel! Ebben segíthet a hitel.hu lakáshitel kalkulátor is.


A lakáshitel kalkulátor használatának legnagyobb előnye, hogy otthonról, a fotelben ülve, gyorsan össze lehet hasonlítani a legtöbb hazai pénzintézet ajánlatát, így nem kell elmenni minden egyes banka sorba állni, hogy megtudjuk milyen ajánlatot kaphatunk. Mivel a lakáshitel kalkulátor paraméterezése a banki hirdetmények alapján történik, ezért pontos képet kapunk, hogy a jövedelmünk, ingatlan vételára, a futamidő alapján mennyi lehet a törlesztő részlete annak a hitelösszegek, amelyet fel szeretnénk venni.

 
Különösen fontos, hogy lakáshitel kalkulátor segítségével tájékozódjunk, mert ha nem így teszünk az most sokba kerülhet. A hitel.hu -cikk írásának napján!!!- lakáshitel kalkulátora alapján az látszik, hogy 10 millió forint hitelösszeg, 20 éves futamidővel, 500 ezer forint havi jövedelem beállítása esetén a legkedvezőbb és a legkedvezőtlenebb törlesztő részlet között 46% különbség van, amely havi szinten is 36 ezer forintot jelent, de a teljesfutamidő alatt közel 9 millió forint a különbség az összes visszafizetendőben. Megéri lakáshitel kalkulátor segítségével körülnézni mielőtt bankba megyünk!