Ezt az oldalt jelenleg {{vm.currentVisitors}} ember nézi

Kíváncsi vagy mennyi most ötszázezer, egymillió vagy hárommillió forint személyi kölcsön törlesztő részlete? Vajon nagy különbség van a bankok ajánlatai között? Igen, mutatjuk….

személyi kölcsön kamat kalkulátor hitelkalkulátor | 2022. September 22. Thursday

A rezsicsökkentés „csökkentése” nem várt fordulatot okozott az ingatlan -és hitelpiacon egyaránt, amelyet a hitelkamatok növekedése tovább nehezített. Már egyértelműen látszik, hogy az egyik oldalról ezek a körülmények csökkentik a lakáshitel felvételi kedvet, miközben a „rezsikrízis” miatt egyre többen gondolkoznak abban, hogy személyi kölcsön felvételével jutnak pénzhez. Nekik szeretnénk segíteni ezzel a cikkel.


Az elmúlt évek átlagos jövedelem növekedése és a hitelcélok jellege miatt a személyi kölcsönök átlagos hitelösszege jelentősen megnőtt és van olyan pénzintézet, aki megkérdezésünkre azt nyilatkozta, hogy az átlagos igényelt hitelösszeg megközelíti a 3.000.000 Ft-ot. A személyi kölcsön népszerűségét az adja, hogy gyorsan elérhető (akár 3-5 munkanap alatt is) és általában nem igényel ingatlan fedezetet (kivéve azok, amelyek kifejezetten ingatlan fedezet mellett vehetők fel), a visszafizetés fedezeteként a pénzintézetek „csak” az adós jövedelmét vizsgálják leginkább a jövedelemterhelhetőség, munkáltató háttere és persze a KHR-en elérhető információk mellett. Jövedelem lehet például a munkabér és a nyugdíj is, de szükség esetén adóstárs vagy kezes bevonásával is javítható az adós hitelminősítése.

 
A hitel.hu személyi kölcsön kalkulátorának segítségével könnyen és gyorsan megnézhetjük, hogy mennyi törlesztő részlettel vehetünk fel személyi kölcsönt. A hitelkalkulátor számol a futamidő, jövedelem, hitelösszeg alapján, így lehetőségünk van arra, hogy lássuk az esetleges kamatkedvezményeket, ha a jövedelmünk alapján erre jogosultak vagyunk. A kalkulátor eredménye ugyan csak tájékoztató jellegű és nem helyettesíti a banki hitelbírálatot, de mivel az ott lévő adatok a banki hirdetményekből kerülnek be, ezért nagyban segít pontos képet kapni a kondíciókról. Ez sokat segíthet a döntésünk előkészítésében.


A cikk írásakor KSH által -kedvezmények figyelembevételével- publikált átlagos nettó havi 347.200 Ft jövedelemmel kalkuláltunk három népszerű hitelösszegre; ötszázezer, egymillió és hárommillió forintra. A kalkulációnál 5 éves (60 hónap) futamidőt vettünk figyelembe, szabadfelhasználású hitelcél megjelöléssel. Bankonként a legkedvezőbb termékeket vizsgáltuk a kalkulátor használat során.


Ötszázezer forint kölcsön kalkulációja esetén ezekkel a beállításokkal 9 ajánlatot kapunk, amelyből a legkedvezőbb ajánlat már 10.246 Ft havi törlesztő részlettel elérhető*, 8.45% éves kamat és 614.773 Ft összes visszafizetendő mellett. A „legdrágább” ajánlat 14.092 Ft/hó törlesztő részlettel, 22,9% éves kamattal, 845.541 Ft összes visszafizetendővel jelenik meg**.


Egymillió forint kalkulációja esetén 8 olyan ajánlat van, amely nem kamattámogatott otthonfelújítási kölcsön, hanem szabad felhasználású. A legkedvezőbb ajánlat 20.492 Ft/hó törlesztő részlet mellett, 8.45% kamattal és 1.229.546 Ft visszafizetendővel érhető el*. Ebben az esetben a sorban a „sereghajtó” ajánlat 28.184 Ft/hó törlesztő részlettel, 22,9% kamattal és 1.691.083 Ft visszafizetendővel jelenik meg**.


Hárommillió forint kalkulációja esetén szintén is 8 „releváns” ajánlattal találkozunk. A „legjobb” ajánlat 61.477 Ft/ hó törlesztő részlettel, 8,.45% kamattal és 3.688.639 Ft visszafizetéssel érhető el*. A „legdrágább” ajánlatot jelenleg ebben az összehasonlításban 85.554 Ft havi törlesztő részlettel, 22,99% kamattal, 5.073.250 Ft visszafizetendővel láthatjuk***.


Fontos következtetések, amelyeket érdemes figyelembe venni, mielőtt kölcsönt veszünk fel;
1.    Érdemes alaposan körülnézni, mert nagy a különbség az egyes pénzintézetek ajánlataiban
2.    A hitel.hu hitelkalkulátor segít a kamatkedvezmények beállításában is, hogy pontosabb képet kapjunk
3.    Csak akkor vegyünk fel kölcsönt, ha feltétlenül szükséges, de legyünk megfontoltak


Nagy Sándor

Szakmai vezető


*CIB előrelépő személyi kölcsön (7M+MAGNIFICA) termék
**OTP Személyi Kölcsön termék
***Takarékbank Zrt.: Takarék Fix Személyi Kölcsön
Az összehasonlítás eredményeként megjelenített pénzügyi termékekre vonatkozó adatok és termékinformációk önmagukban nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti ajánlatnak. A kalkulátor alkalmazásával készített összehasonlító táblázatban szereplő egyes piaci termék adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget egyik fél részére sem jelentenek (így különösen: a pénzintézet sem köteles kölcsönnyújtásra).