Ezt az oldalt jelenleg {{vm.currentVisitors}} ember nézi

Neked is megéri a hitel.hu kalkulátorát használni!

hitel kalkulátor | 2019. April 24. Wednesday

Talán még nem volt akkor a jelentősége egy jó hitel kalkulátornak, mint most. Alapból fontos, hogy egy lakáshitel esetén, ahol általában 20 évre köteleződünk el, egyből a legjobb lehetőséget válasszuk. De a mostani időszak mégiscsak már egy kicsit. És komolyabb döntést kell meghoznunk, mint korábban. Mutatjuk, hogy ebben hogyan segít a hitel.hu kalkulátora!

Mi mindent tud számolni a kalkulátor?

Először is fontos megjegyezni, hogy az oldalon nem csak lakáshiteleket tudunk számolni, hanem személyi kölcsönt, lakástakarékot, és még NOK-ot is. Mind hasznos lehet, de mi most koncentráljunk a lakáshitel kalkulátorra! Meg fogjuk látni, hogy sok millió forintról lesz itt szó.

Már a hitelcél kiválasztása sem mindegy egy lakáshitel esetén. Más eredmények jönnek ki amennyiben mondjuk használt lakás vásárlásra, vagy szabad felhasználásra, esetleg hitelkiváltásra állítjuk be az opciót a kalkulátorban. Maradjunk az alapoknál, és számoljunk egy egyszerű használt lakásvásárlási hitelt!

12 millió forint hitel

A számokra helyezve a hangsúlyt, nézzük meg, hogy egy 22 éves 12 millió forint hitel mennyibe kerülhet nekünk. Most egyelőre ne foglalkozzunk a kamatperiódussal, és bankonként is csak a legjobb ajánlatot mutassa meg nekünk!

A legelső ajánlat, amelyet megkapunk az a Budapest Bank Forint Alapú Piaci Kamatozású Egyenlítőhitele havi 63.745 forintos törlesztővel. A THM 3,31% míg a kamatperiódus 6 hónap. Ugyanakkor, hogyha az eredmények legaljára gurulunk merőben más számokkal fogunk találkozni. A Sopron Bank Piaci kamatozású lakáscélú forinthitele havi 79.785 forintról szól. A THM 5,88% százalék, viszont a kamatperiódus az 5 év.

A különbség eléggé szembeötlő, hiszen ki ne venne észre havi 16 ezer forintnyi különbséget. A végösszeget tekintve (amelyet visszafizetünk) pedig 16,8 millió forint néz szembe a 21,1 millióval. Ez 4,3 millió forint.

Viszont a drágább hitel esetén 5 évig nem változhat a havi törlesztés, míg az olcsóbb esetén akár már 6 hónap múlva is. Ebből is az derül ki, hogy a hitelkalkulátor nélkül nem is érdemes nekikezdeni hitelben gondolkozni. Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy nem helyettesíti a szakembereket. Éppen ezért keress fel minket! Mi hozzátesszük azt a kis pluszt, ami kell ahhoz, hogy a legjobban gyere ki a hitelfelvételből.