Ezt az oldalt jelenleg {{vm.currentVisitors}} ember nézi

Igényelj Lombard hitelt a Partner Banknál!

lombard hitel befektetés Partner Bank | 2023. March 3. Friday

A lakáshitelt, a jelzáloghitelt és a személyi kölcsönt biztosan olvasóinknak sem kell már bemutatnunk. Több pénzintézet, köztük a Partner Bank is kínál azonban Lombard hitelt, mely egy kevésbé ismert hitelforma. Tarts velünk és cikkünkből megtudhatod, mi a Lombard hitel, valamint milyen esetekben, miért érdemes igénybe venned azt!

Mi a Lombard hitel?

A Lombard hitel egy rövid lejáratú zálogjogon alapuló hitelforma, melynek fedezete a befektetési instrumentum, azaz bankbetét vagy értékpapír. Ez a hiteltípus tehát azok számára elérhető, akik rendelkeznek bankon belüli megtakarítással. A Lombard hitel általában rövid futamidejű, és az ügyfél jellemzően a megtakarításai zárolásával fedezi a banki kockázatot. A felvehető összeg a fedezetként szolgáló megtakarításaink mértékétől függ.

Mikor és miért érdemes a Lombard hitelt választanod?

A Lombard hitel egy rugalmas hitelforma, azaz általában szinte bármilyen befektetési vagy személyes beruházási céllal igénybe vehetjük. Egyszerűségének, gyorsaságának köszönhetően váratlan élethelyzetben is segítségünkre lehet. A hitel igényléséhez nincs szükség jövedelemigazolásra, kezesre vagy adóstársra, emellett félretett tőkére sem. A Lombard hitel fontos előnye még, hogy elbírálása nem vesz igénybe sok időt, így a bank akár már egy napon belül megkezdheti a hitel folyósítását. Ráadásul a Lombard hitel esetében a hitelkamat lényegesen alacsonyabb, mint a jelzáloghitelek esetén.

Bővebben a fedezetről

A Lombard hitel igénylésekor a fedezetet a banknál tartott értékpapírjaink, bankbetétjeink szolgáltatják, így nincs szükségünk további tőkére. Ez azt is jelenti, hogy a felvehető kölcsön mértéke a fedezetünk értékétől függ. Amennyiben készpénzre van szükségünk, azonban nem szeretnénk a lekötéseinket, bankbetétjeinket feltörni vagy értékpapírjainkat eladni, jó megoldás lehet számunkra a Lombard hitel.

Ha a Lombard hitel felvételén gondolkozol, szem előtt kell tartanod viszont, hogy a hiteltartozás rendezéséig nem tudod majd elkölteni vagy eladni a fedezetként szolgáló bankbetétjeidet, értékpapírjaidat.

Lombard hitel a Partner Banknál

A Lombard hitel több pénzintézetnél igényelhető, többek között a Partner Banknál is. Amennyiben rendelkezel értékpapírszámlával a Partner Banknál, gyorsan és bürokráciamentesen igényelhetsz Lombard hitelt.

A hitelnyújtás feltétele tehát, hogy az igénylőnek már legyen befektetése a Partner Banknál, melyet zálogba tud majd helyezni a hitelért. A hitelösszeg az aktuális rizikóbesorolás, valamint a letéthez tartozó elszámolási számla egyenlegének figyelembevételével kerül meghatározásra. A minimum hitelösszeg 30 000, a maximum 80 000 euró. A Partner Bank által kínált Lombard hitel kizárólag időszaki pénzügyi nehézségek áthidalására szolgál, így például nem használható tőkeáttételi ügyletekre vagy más befektetési instrumentumok vásárlására. A futamidő 12 hónap, a kamatokat és a kezelési díjat a mindenkori aktuális kondíciós lista alapján számítja fel a Partner Bank.

Ha érdekel a téma és kíváncsi vagy a részletekre, akkor látogass el a Partner Bank oldalára vagy keresd a Portfolife szakértőjét.
https://www.partnerbank.at/

https://portfolife.hu/


Nagy Sándor
Szakmai vezető
www.hitel.hu