Ezt az oldalt jelenleg {{vm.currentVisitors}} ember nézi

Hónapok óta tart a kedvező folyamat a lakáshitel felvételnél! Komoly verseny van a lakáshitel piacon a bankok között és újra 6% alatt a lakáshitelek kamata! Mutatjuk az okokat és 3 népszerű hitelösszeg törlesztőjét!

lakáshitel kamat hitelkalkulátor | 2024. February 14. Wednesday

Az MNB itt elérhető publikus adatai alapján az új lakáshitel szerződések értéke decemberben meghaladta a 70 milliárd forintot (pontosabban 71,14 milliárd forint volt), amely 8%növekedés a novemberi és 51% a 2023. márciusi mélyponthoz képest. A lakáshitel kihelyezés 8 hónapja növekedési pályán van, de ez még így is kb. 50% a 2022. áprilisi „csúcs” volumenhez viszonyítva.

A növekedésnek több oka is lehet, de a legfontosabb, hogy a lakáshitelek kamatai újra kedvező szinten vannak, ami újra lehetőséget teremt kedvező kondícióval lakáshitel felvételére és az otthonteremtés megvalósítására. A decemberi volumenben még nem látszik, de biztosan további lendületet ad a CSOK Plusz is a hitelezésnek 2024 januártól és a hitelkamatok csökkenése is kedvezően hat a hitelfelvételi kedvre.

Ezen alacsony kamatszintek eredményeként a havi törlesztőrészletek is alacsonyak lehetnek, ami könnyebbséget jelenthet a hosszú távú tervezésben a hitelfelvevőknél. Emellett a kedvező kamatkörnyezet lehetővé teszi, hogy a hitelfelvevők hosszabb futamidőt válasszanak, ami tovább csökkentheti a havi törlesztőrészleteket. 

Nézzünk 3 példát „piaci” kamatozású (tehát nem állami támogatott) lakáshitel törlesztő részletére 20 éves futamidőre, 50 millió forint értékű ingatlan vásárlására, 500 ezer forint jövedelemmel kalkulálva;

  1. 10 millió forint esetén a hitel.hu lakáshitel kalkulátor használatával a legkedvezőbb törlesztő részlet 69.869 Ft/hó*, a kamat 5.69%.
  2. 15 millió forintra kalkulálva a hitelkalkulátor alapján 104.799 Ft** a havi törlesztő részlet, szintén 5,69 % kamat mellett.​
  3. 20 millió forint esetén -amely közel van az átlagosan felvett hitelhez- 144.326 Ft*** a törlesztő részlet havonta és 6,09% az éves kamat.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a lakáshitel felvétele előtt alaposan át kell gondolni a pénzügyi helyzetünket és tervezni kell a hosszú távú kötelezettségeket. A megfelelő hitelfelvétel érdekében érdemes összehasonlítani a különböző bankok ajánlatait és felkeresni a hitel.hu lakáshitel kalkulátorát, amely segíthet a legjobb döntés meghozatalában.


Összességében a jelenlegi kedvező kamatkörnyezet lehetőséget kínál a lakáshitel felvételére és az otthonteremtés megvalósítására. Megfelelő tervezéssel és szakember segítségével a kedvező kamatozású lakáshitel segíthet abban, hogy saját otthont teremtsünk és hosszú távú pénzügyi biztonságot nyújtsunk magunknak és családunknak.


Díjmentesen, kényelmesen, Személyesen! Keress, találj, spórolj! www.hitel.hu-


Nagy Sándor
Szakmai vezető
www.hitel.hu


*A cikkben vagy a hitel.hu hitelkalkulátorban összehasonlítás eredményeként megjelenített pénzügyi termékekre vonatkozó adatok és termékinformációk önmagukban nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti ajánlatnak. A kalkulátor alkalmazásával készített összehasonlító táblázatban szereplő egyes piaci termék adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget egyik fél részére sem jelentenek (így különösen: a pénzintézet sem köteles kölcsönnyújtásra).

* K&H Bank: K&H Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel – üzleti feltételekkel 10M tól -19.99M-ig
** K&H Bank: K&H Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel – üzleti feltételekkel 10M tól -19.99M-ig
*** Raiffeisen Bank: Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel