Ezt az oldalt jelenleg {{vm.currentVisitors}} ember nézi

Hogy találd meg a legjobb lakáshitelt?

lakáshitel kalkuláció | 2019. April 24. Wednesday

Mint minden pénzügyi szerződés esetén, a lakáshiteleknél is egyértelműen nem lehet más célunk, mint megtalálni a legjobbat. De ez hogyan lehetséges a XXI. században? Természetesen az internet segítségével. Mutatunk egy olyan jó lehetőséget, amellyel akár egyedül is ki tudjuk szűrni a nem nekünk való hitel konstrukciókat.

A számok nem hazudnak

A hitel.hu kalkulátoránál keresve sem találunk jobb megoldást. Számos opciót állíthatunk be rajta, amely mind azt segíti elő, hogy megtaláljuk az ideális lehetőségeket. És ezeken belül is a legjobbat.

Szerencsére már régen elmúltak azok az idők, amikor akár bankról-bankra kellett járkálnia azoknak, akik nem az első szembe jövő ajánlatra bólintottak rá. Sőt, mára a tanácsadók feladat is az lett, hogy a részletekre felhívja a lakosság figyelmét (nagyon fontos).

A kalkulátort a legegyszerűbben úgy ismerhetjük meg, hogyha kalkulálunk vele. Legyen, mondjuk egy 23 éves 17 millió forintos hitel, amelyet fel szeretnénk venni.

Ahogy látható számos külön opciót is be tudunk állítani. Ilyen az extra banki kedvezmény, a CSOK, a kamatperiódus, a támogatott hitelek és az is, hogy bankonként csak a legkedvezőbb szerződés kerüljön a listára.

Ez utóbbit állítsuk át, hogy minden egyes terméket megmutasson számunkra!

Egy konkrét lakáshitel megtalálása

A fent leírt paraméterekhez keressük a legjobb hitelt. Rögtön az első ajánlat, amelyet a kalkulátor mutat a Budapest Bank Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitele. A Havi törlesztés 94.215 forint, a THM 4,07 százalék, míg a kamatperiódus (ez fontos lesz) 5 év.

A következő ajánlat a Takarék Bank Takarék Referencia Otthon Lakáshitel Arany fokozatú hitele. Itt 79.456 forintot kéne havonta törlesztenünk, 2,36 százalékos THM mellett, és a kamatperiódus 6 hónap.

Szerinted melyik a jobb hitel? Amennyiben a pillanatnyi olcsóság számít, akkor egyértelműen ez utóbbi. Viszont a hitelt 23 évre vesszük fel. Ezzel az alacsony törlesztéssel mindössze 6 hónapig számolhatunk fixen. Míg a Budapest Bankos hitel esetén 5 évig. És jelenleg ez bizony nagyon nem mindegy.

Ezért, hogy megválaszoljuk a címben feltett kérdést. Úgy találod meg a legjobb hitelt, hogy számolsz egyet a lakáshitel kalkulátorral, majd pedig felkeresed a szakértőink egyikét. Ő minden apró részletet elmagyaráz Neked. Így garantáltan a legjobb döntést tudod meghozni.