Ezt az oldalt jelenleg {{vm.currentVisitors}} ember nézi

Ezeket tipikus hibákat követik el sokan lakáshitel felvétel előtt. Aki körültekintő az sok időt, pénzt spórólhat! Mutatjuk, hogy mi a megoldás, amivel megkaphatod a legjobb hitelt és akár milliókat is spórólhatunk neked.

lakáshitel hitelkalkulátor | 2024. May 29. Wednesday

Az MNB itt elérhető kimutatása  alapján a lakáshitel felvétel idén márciusban a 2022.májusi szintre erősödött és közel 114 milliárd forint volt az új lakáshitel szerződések teljes összege. A nagy kérdés az, hogy vajon mindenki a számára megfelelő lakáshitelt vette-e fel? 

Erre most nem tudunk választ adni, de arra gondoltunk, hogy a leginkább előforduló kettő hibát leírjuk;

1. Hiba: Az összehasonlító kalkulátor eredménye alapján magunknak kezdjük el intézni a lakáshitelt. 

A hitel.hu lakáshitel kalkulátora (is) a banki hirdetmények alapján ad ajánlatokat. Nagy segítség a kalkulátor használata, mert arról tájékozódhatunk, hogy a bevitt paraméterek (jövedelem, hitelösszeg, futamidő, fedezet) alapján mennyi lehet a lakáshitel törlesztője, a THM, a kamat, a teljes visszafizetendő. 

Mi lehet ennek a következménye? 

A kalkulátorok többsége “csak” hiteltermék paraméterekről tájékoztat, de nem kalkulál jövedelem terheltséget, fedezet/hitel arányokat, nem vesz figyelembe esetleges extra/egyedi igényeket és közvetítői kedvezményeket, így könnyen lehet, hogy szakmai segítség nélkül nem kapunk olyan eredményt, amelyre számítunk vagy a kiválasztott banknál végül nem kapjuk meg a hitelt. 

Megoldás: Miután kalkuláltunk érdemes regisztrálni és egyeztetni szakértőnkkel, aki ismeri a banki hitelbírálati elvárásokat, kedvezményeket és ha szükséges, akkor az egyedi bírálatban is közreműködik DÍJMENTESEN!  

 2. Hiba: Nem versenyeztetjük meg a bankokat. 

Pedig a -összes visszafizetendő alapján- legolcsóbb és legdrágább hitel között akár több millió forint is lehet a különbség a futamidő alatt visszafizetendő összegben. Ennek oka részben az, hogy látszólag megfelelő/előnyös “Egyedi” ajánlatot kapunk a bankunktól, talán még azt is érezhetjük, hogy VIPügyfelek vagyunk.  

 Mi lehet ennek a következménye? 

Legtöbben “rutinból” a számlavezető bakjuk ajánlatát fogadják el, pedig könnyen lehet, hogy a jövedelmünk vagy a bankszámla használati szokásaink alapján más banknál “olcsóbb” hitelt kaphatunk vagy egyedi kedvezményeket érhetnek el, amelynek köszönhetően kevesebbet kell visszafizetniük. És sokszor olyan “termékeket” is igényelni kell a kedvezményekért, amelyre nincs szükségünk, vagy máshol olcsóbban kaphatjuk meg. 

Megoldás: Kalkuláció után érdemes regisztrálni a hitel.hu oldalán, mert bankfüggetlen hitelközvetítő partnereink segítségével gyorsan és kényelmesen kaphatjuk meg az igényeinknek/körülményeinknek leginkább megfelelő banki ajánlatokat. Jogszabály alapján min. 3 ajánlatot kell a közvetítőknek átadni (ha van). Ha bankba megyünk az csak a saját ajánlatait fogja megmutatni, a “konkurencia” ajánlatát nem. 

Amennyiben Neked fontos, hogy akár otthonról intézhesd a lakáshitel felvételt, de közben minden elérhető kedvezmény és pontos, személyre szabott ajánlatokat kaphass, akkor regisztrálj vagy keress minket!  

Keress, Találj, Spórolj!

Nagy Sándor 

Szakmai vezető 

www.hitel.hu 

*A cikkben vagy a hitel.hu hitelkalkulátorban összehasonlítás eredményeként megjelenített pénzügyi termékekre vonatkozó adatok és termékinformációk önmagukban nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti ajánlatnak. A kalkulátor alkalmazásával készített összehasonlító táblázatban szereplő egyes piaci termék adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget egyik fél részére sem jelentenek (így különösen: a pénzintézet sem köteles kölcsönnyújtásra).