Ezt az oldalt jelenleg {{vm.currentVisitors}} ember nézi

Ez a 10 legfontosabb szabály a CSOK/CSOK Hitel igénylésénél! Gyermeket vártok és saját otthont szeretnétek? CSOK+3%-os CSOK Hitel azoknak, akik állami támogatást és kedvezményes támogatott hitelt is szeretnének. És még illetéket sem kell fizetni!

csok CSOK Hitel kalkulátor támogatás | 2023. April 10. Monday

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) lakáscéljaink megvalósításához igényelhetjük 2015.július 1. óta meglévő vagy vállalt gyermek esetén. A CSOK összege függ a gyermekek számától és az ingatlan típusától (lakás, ház) és hogy használt vagy új építésű, de mértéke lehet 600 ezer forint és 10 millió forint között. Utóbbi, 10 millió forint támogatáshoz új ingatlan vásárlása esetén juthatunk, ha vagy már három meglévő gyermekünk van, vagy vállaljuk, hogy megszületnek. A támogatás mellé akár 15 millió forint összegű kedvezményes hitelt is lehet igényelni.

Ez a tíz legfontosabb „szabály” a CSOK/CSOK Hitel igénylésénél;

1.    Kizárólag házaspárok vehetik igénybe
2.    A házaspár egyik tagjának 40 év alattinak kell lennie az igénylés benyújtásakor
3.    Legfeljebb 10 éven belül meg kell születni a vállalt gyermeknek
4.    A hasznos alapterületnek új lakás esetén min. 60, családi ház esetén min. 90 négyzetméter kell, hogy legyen
5.    Legfeljebb 15 millió forint lehet a kammattámogatott „CSOK” kölcsön összege, de ha több hitelre van szükséged, akkor az már u.n. piaci árazású hitellel lehetséges
6.    A „CSOK” hitel futamideje legfeljebb 25 év lehet, de ha van piaci hiteled is annak lehet hosszabb a futamideje
7.    A kölcsön kamata legfeljebb 3% lehet, ezt törvény garantálja
8.    Amennyiben CSOK-ot igényeltek a lakásvásárlásnál, akkor nem kell fizetni u.n. „vagyonszerzési illetéket” a vásárlás után
9.    Ezen a 2631 településen „Falusi CSOK” esetén akár 15 millió forint lehet a kedvezményes hitel összege.
10.   A CSOK lehet önerő is a hitelhez, de figyelni kell a részletekre!

Pest megyében is van 56 olyan település, amelyen, ha vásárolnunk ingatlant, akkor igényelhetjük a Falusi CSOK-ot és ezeken a településeken könnyen lehet, hogy már elérhető áron kaphatunk családi házat.
A hitel.hu lakáshitel kalkulátorában néztünk is egy példát. Ha 30 millió forint vételárral számolunk és 10 millió forint CSOK Hitelt szeretnénk felvenni 20 éves futamidőre, akkor a törvényileg szabályozott 3%-os fix kamat miatt 47.421 Ft/hó ajánlatokat kapunk minden banknál, amely nagyságrendileg az 50% -a a piaci hiteleknek törlesztő részletének. 15 millió forint (amennyiben Falusi CSOK képes az ingatlan) hitelösszeg esetében a törlesztő részlet 71.131 Ft/hó.

Logikusan végig számolva ez azt jelenti, hogy 3 gyermek esetén, ha minden feltételt tudunk teljesíteni, akkor egy kevés önerő esetén a CSOK és a CSOK Hitel segítségével jelentős kedvezménnyel juthatunk úgy ingatatlanhoz, hogy a havi törlesztő részlet is vállalható.
Amennyiben azt szeretnéd, hogy a CSOK és a CSOK hitel ügyintézése is gördülékeny legyen bátran keress bennünket!

Nagy Sándor
Szakmai vezető
www.hitel.hu

*A cikkben vagy a hitel.hu hitelkalkulátorban összehasonlítás eredményeként megjelenített pénzügyi termékekre vonatkozó adatok és termékinformációk önmagukban nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti ajánlatnak. A kalkulátor alkalmazásával készített összehasonlító táblázatban szereplő egyes piaci termék adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, szerződéskötési kötelezettséget egyik fél részére sem jelentenek (így különösen: a pénzintézet sem köteles kölcsönnyújtásra).