Babaváró

Tényleg ennyire jó a Babaváró?

Mi a siker titka?

Már 40 ezernél is többen éltek a kormány által kínált lehetősséggel, a babaváró támogatással. A babaváró mellett a nagycsaládosok autóvásárlását elősegítő program is népszerű, jelenleg mintegy 16 ezer igénylésnél tart. De még nincs vége!

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke az M1 aktuális című műsorában szerepelt. Kardosné Gyurkó Katalin kinyilvánította: igencsak pozitívak az igénylők tapasztalatai a babaváró igénylésekkel kapcsolatban. A babaváró támogatás sikerét mi sem igazolhatná jobban, mint az, hogy folyamatos a folyósítás; a július 1-jei bevezetés óta már több, mint 40 ezer igénylőt regisztráltak, közülük csaknem 30 ezren már meg is kapták a pénzt.
Információink szerint a kapott babaváró összeget a legtöbben lakásfelújításra, esetleg családi házuk bővítésére fordították, de olyanok is szép számmal akadtak, akik állampapírt vásároltak befektetési céllal. A babaváró támogatás ugyanis mindegyiket lehetővé teszi.
Sikerült néhány ügyféllel beszélnünk, akik a babaváró támogatás előnyeit már javában élvezik.

- Biztosak vagyunk benne, hogy legalább négy gyermeket szeretnénk, ebből az első már meg is született. Szerintem nem is kell majd visszafizetnünk semmit. Most éppen zajlik a házunk bővítése, és már tudjuk, hogy minden születendő gyereknek saját szobája lesz – mondta Galambos Ferenc, 36 éves családapa. Egy másik ügyfél múlt hónapban fejezte be a lakása korszerűsítését.
- Gázkonvektorral fűtöttünk eddig, de kicseréltük a rendszert cirkóra. Sokkal kevesebb lesz a számlánk idén télen, ez pedig fontos, hiszen a gyerekek ellátása sokba kerül. Az első gyermek mellé hamarosan érkeznek az ikreink  - fogalmazott Harmath János., aki szerint a babaváró támogatás számtalan családnak megnyugtató megoldást nyújt a családtervezéshez. Elvégre megfelelő körülmények között mindenki szívesebben vállal gyermeket, ráadásul a program értelme, hogy minél több gyerek vállalására ösztönözze a támogatás igénylőit.


A babaváró támogatás mellett sokan igénybe vették a kocsivásárlást elősegítő támogatást is. Ennek köszönhető, hogy sok nagycsalád rendelkezik már hétszemélyes autóval.